art photographers

 

 

Michael Rassum & Søren Krestian Rasmussen

RaRa

Two artphotographers who work together on each photo -there is no manipulation or any other kind of work done to the photo - it is finished on the spot.

Et mannequin-ansigt iført hæfteplaster.

 

Facing Hands Two

To levende hænder, belysning, blænde og tilfælde.

Tilfælde?

Hvis der er en mening med det, kan det jo næppe være et tilfælde.

Det er som om at det er mere end heldigt. Denne opstilling, dette stilleben af en mannequin med hygiejnisk rene, blodstoppende, selvudklippede strimler - uden blod. Det er som om, at det er lige så heldigt at få øje på en fetish man tilbeder med stor devotion.

 

 

Det er sådan de vilde leger

 

 

De nedlægger enhver form for konvention og påberåber sig opmærksomhed midt i storbyen uagtet dens trængsel af lov, regler og sirener.

 

Facing Hands - der er en værk-serie på 6 fotografiske billeder a 60x90 cm. - er frembragt på det inderste Nørrebro i København. Her er ikke bare boliger og baggårde med trappe-træsko-døgn-klaprende naboer, der kun usagt, ikke findes og multikulturelle sammenstød der er blevet moderne.

Her er bandekrig og biler der bliver vendt midt om natten. Ikke altid, for det er en kliché at Nørrebro er et farligt sted at opholde sig. Men det ligger i erindringen, at der i atelieret på øverste etage er blevet indåndet etatens tåregas en af de gange, hvor der var optøjer i nærheden af Blågårds Plads.

 

Kunstnerparret Rassum og Rasmussen er simpelthen i deres mannequinfethishske fotokunst i færd med at angribe det overdrevne grandiøse som en nødvendighed og her igennem at perspektivere, gruppere afgrænsningen og reproduktionen i sig selv, som fører antropologers sentryghed med deres egne analytiske kategorier. Fetishen som et bedrag, der skal afsløres og i en psykoanalytisk optik er tæt beslægtet med dødsfortrængninger.

 

Fetishen pirrer ved at bevæge sig på kanten af det fortrængte reelle og momentvis skabe en skræmmende og angstfyldt kontakt med det objektive nu.

 

 

Søren Krestian Rasmussen & Michael Rassum

n@rara.dk phone (+45) 81 2121 20 Copyright © 2013 All Rights Reserved